0672116839

Ворохта

16.04.2018

Самобутня Ворохта

Неймовірна та чарівна Ворохта, багата своїми красотами та природою. Стародавні села пліч о пліч співіснують з сучасним світом. Гуцульська архітектура, з відповідними хатинками та церквою, і іншими самобутніми складовими, межують з високо розвинутою технікою, інтернетом та іншими атрибутами сучасності.

На Фоні Карпатських гір та буйного лісу, маленькі домівки причаїлися серед покою та тиші, на відмінно від «киплячого» Яремче, який відрізняється великою популярністю та потоком туристів. Назва йде, судячи за легендою, від імені мудреця, до якого коли йшли, казали « Йду до Ворохти».

Стародавні церкви

Велику гордість в Ворохті, представляє незаймана сучасною обробкою, дерев’яна церква Різдва Богородиці. Така рідкість побачити таку красу у первозданному вигляді. Збудована, ще можливо, на початку сімнадцятого століття, була перевезена з Яблуниці, і стоїть на самому горищі села, звідки розгортається панорама на містечко та гори. Стіни в неї покошені в зворотній бік, що каже про сиву давнину.

В середині шістнадцятого століття, Василь Янюк, який заснував селище, побудував Богослужбову каплицю, яку с часом неодноразово руйнували за різних обставин. Зараз відновлена каплиця може радувати та надихати Австро-Угорським шармом усіх охочих, достатньо вийти на прогулянку і оминути її не вийде.

Казкові віадуки

Ще одну гордість представляє два з шести українських віадуків, які використовувалися в залізничному трансфері, ще в минулому столітті, та мають від ста метрів довжини, та віком більше ста років. Ворохтіївськи віадуки йдуть на рівні самих протяжних в Європі. Уявіть величну конструкцію з масивних арок, яка в м’якому вигині йде в далечінь серед гір і лісів. Це викликає казкові та дивовижні враження.

 

Цікаві стежки

Неподалік розкинулося озеро Несамовите, розташоване на 1750 метрів від рівня моря. Дістатися можливо тільки пішки, використовуючи марковані туристичні стежки. Багато легенд існує і попереджає про безпеку від купання в прохолодному водоймі, але оптимістичних туристів це не зупиняє.

Існує багато варіантів походів по Карпатам, і довгі та далекі, і без ночівлі, такі як похід на гору Кукул, пішки, або верхи, та по маркованим стежкам, довжиною до п’ятнадцяті кілометрів. Сніжної зими можливо спуститися на лижах чи сноуборді, з іншого схилу, або відпочити у колибі.

Для бажаючих здійснити похід подалі, є дуже цікавий варіант – старовинна Говерла, відомий на весь світ український двотисячник. Стежка пролягає через туристичну базу «Заросляк», яка відкриває і інші цікаві походи, наприклад на Чорногорські хребти.

Веселі розваги

У Ворохті є колоритні ринки з дарами Карпат, риболовля, квадро екстрим, порівняно новітня розвага – зіплайн, який в перше з’явився саме в Ворохті і має більш ніж 700 метровий спуск, та ще дуже багато чого цікавого, кожний знайде собі щось до смаку. Відпочинок у Карпатах обіцяє бути чарівним та якісним.   

Котеджі для відпочинку у Яремчі

Швидка оренда житла

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі