0672116839

Рафтинг на річці Прут

17.04.2018

Популярний рафтінг

Якщо ви хочете більш активні, та навіть екстремальні розваги, то рафтінг по річці Прут, задовольнить ваші потреби цілком. Дуже довгий та складний, він триває живописний шлях по холодних річних водах і каскадах.

Рафтінг, вже майже такий же популярний, як «гірськолижний відпочинок у Карпатах». На при кінці весни та початку літа, берега Черемоша, Опіра, Стрия, Прута та інших рік, повні туристів, та приїжджих, які займають величезні території наметовими містечками, таборами та кемпінгами, весело розважаючись та відпочиваючи на лоні природи. 

Існують багато видів сплавів, та на різні смаки. Короткі програми і на пару днів, повільні по Дністру і швидкі по річці Опірі. Чи може подобаються сходи та каскади? Тоді бурхливі Черемоша та Прут для вас. Спуск по прохолодним водам рік, з цікавими перешкодами на фоні дивовижних гір та ліса. 

Бурхливий Прут

Гірська ріка Прут, з вузьким руслом, має швидкі води та течії, різноманітне та збагачене дно, порогами, перекатами та величезним,хаотично розкиданим камінням. Сплав містить три частини:

  • Ворохта – Яремче
  • Яремче – Делятін
  • Делятін – Чернівці

Самий популярний перший, 40 дуже стрімких кілометрів, з великою кількістю сходів. Під час високого рівня води, шлях дуже складний, і дозволений тільки професіоналам. В теплі часи, коли рівень ріки падає, з’являється можливість подорожувати на байдарках. У відмінності від інших карпатських рік, рівень Прута не буває занадто дрібним.

Яремче – Делятін, достатньо середній по складності, всього 14 кілометрів в довжині, зі спокійним ухилом в цієї частини ріки. Найдовший шлях, це Делятін – Чернівці, 157 кілометрів. Найскладніша частина на початку, де йде злиття двох рукавів, а далі вже чергування стрімких та спокійних вод.

Повноцінний річний сплав, довжиною 180 кілометрів, може тримати від 7 до 10 днів походу.

Складний водоспад Пробій

        Випробування далеко не для новачків, пройти стрімкий та многогранний шлях до водоспаду Пробій. Водоспад 8 метрової довжини, до якого складно дістатися, усіяний великою кількістю сходів та різноманітними перешкодами. Зазвичай, сплавові шляхи закінчуються напередодні Пробія, трохи віще по течії. Але до водоспаду можливо підійти на катамарані чи каяках. За для сплаву по цій річці, потрібен рівень професіональних навиків 4 категорії складності.

        

Обов’язково спробуйте рафтінг, якщо в перше, то візьміть інструктора, ви не пожалкуєте, і будете у захваті!  

Котеджі для відпочинку у Яремчі

Швидка оренда котеджів

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі