0672116839

Ресторан-музей «Гуцульщина»

17.04.2018

 

Західна Україна багата на неповторні краєвиди та численні пам’ятки архітектури. Кожен мандрівник, якого цікавить відпочинок у Карпатах, неодмінно завітає до перлини карпатського краю — у Яремче. Місто розташовано посеред гірських схилів, укритих хвойними лісами. На околиці протікає річка Прут, що несе свої води через круті пороги до найвідомішого каскадного водоспаду Пробій. Якраз біля нього й можна побачити унікальну дерев’яну споруду, що була зведена в 1965 році без єдиного цвяха — ресторан-музей «Гуцульщина». Архітектором будівлі був Іван Бондарчук, який втілив у свій витвір канони гуцульської архітектури 19 сторіччя.

 

Яремче ресторан

Ресторан-музей «Гуцульщина», що виглядає як зруб, прикрашають різьбяні візерунки. Ними оздоблені віконні та дверні рами, невисокі огорожі, гостроверхі башточки на дахах. Біля входу стоять дерев’яні вартові — гуцул та гуцулочка в національному одязі. Поряд є зручна автостоянка.

Всередині ресторану панує атмосфера народної культури. Вона проявляється у найдрібніших деталях, старовинних меблях та предметах декору.

Яремче

Піч на дровах оздоблена косівськими кахлями з кольоровим малюнком, поряд можна побачити традиційний посуд, зроблений з кераміки та глини, та предмети гуцульського побуту.

На стіні є дуже оригінальний дерев’яний годинник, в якому рухаються механічні фігурки.

Майже на кожній стіні розвішані вишивані рушники та серветки, лавки укриті пухнастими вовняними ліжниками та покривалами, виробленими майстрами ткацтва. Приміщення скрізь оформлено чудовою різьбою по дереву.

Якщо ви приїхали на відпочинок у Яремче, та вже оглянули всі околиці, затримайтеся ще на деякий час, бо в ресторані-музеї «Гуцульщина» можна не тільки доторкнутися до культурної спадщини українського народу, а й добре ситно попоїсти.           Меню ресторації пропонує аутентичні карпатські страви та блюда європейської кухні. Відмінний настрій підтримують музики в гуцульському одязі, що грають запальні або романтичні мелодії на народних інструментах. Вам гарантується гарний апетит, бо численні смаколики будуть сервіровані на розмальованому керамічному посуді, який вручну прикрашали майстри з Косівського краю.

 

Яремче музика

Влітку можна посидіти на свіжому повітрі та помилуватися видом водоспаду Пробій з літнього майданчика ресторану.

 

Котеджі для відпочинку у Яремчі

Швидка оренда котеджів

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі