0672116839

Стежка Довбуша.Яремче

29.04.2018

Цікава прогулянка с Довбушем

Карпати, повні яскравих фарб і вражень, мальовничі, пронизані історією і пригодами, які утворюють цікаві і відомі місця та пам’ятки. Один з них, відома туристична «Стежка Довбуша», погуляти по якій з’їжджаються з різних місць. Знаходиться вона на території Карпатського національного парку природи, і відкрита у 1902 році, на честь легендарного месника, Олекси Довбуша. Час його правління випадав на 1738-45 рр.

Стежка Довбуша

Ознаки, колись присутності Олекси, починаються ще з початку міста і являє собою величезний валун, який за одною з легенд, він сам кинув, продемонструвавши свою міцність і силу силенну. Наводивши жах на місцевих панів, Довбуш очолював банду опришків, яка займалася грабуванням, та захищала місцевих жителів від панського свавілля, за що місцеві жителі полюбляли його. Відбирав золото у багачів та роздавав бідним. Усе своє життя боровся за справедливість та незалежність. За багатьох легенд по всім Карпатам є золоті схованки у таємних печерах, які досі знаходяться там. 

Стежка Довбуша в Яремче                                                                                           

Мальовнича стежка 

Горні місця і скельні утворення, де ховалася та здійснювала свої плани банда, знаходиться на півдні від Яремчого, та створює довгу, кругову стежку, яка названа Стежкою Довбуша. Щоб зробити прогулянку по ній більш цікавою та незабутньою, шлях прикрасили різними композиціями. Талановитий скульптор Грабар, зробив багато чудових робіт, які зустрічаються по дорозі, знайомлять ближче з героєм та відтворюють той час.

Вхід починається з гарного, дерев’яного атрибута, здобреного гуцульською тематикою. На кам’яної основі, на стовбцях, умовно відображене подвір’я в карпатському стилі, з двостороннім дахом, та дерев’яною прикрасою з двох топорців. Табличка на конструкції містить назву стежки та місцевості. Дуже знакова прикраса органічно вписується на фоні лісу.
Впродовж шляху по таємничому, карпатському лісу, з такими різноманітними красотами та природними дарами, на деревах розташовані спеціальні позначки. Вони допомагають не збитися з маршруту, особове коли хочеться по уважніше роздивитися краєвиди та поласувати ягодами, яких тут через край.

  Яремче

Природні красоти
 

Зазвичай стежка ґрунтова, але час від часу трапляються складні ділянки у вигляді кам’яних насипів, де треба уважно і обережно проходити, в особливих місцях є поручні для підтримки. Дотримуючись дороги, повної захоплюючих розповідей про опришкові справи, можливо побачити групу великих, мальовничих скель, до 20 метрів вздовж, які називають «Скелі Довбуша».

Карпати

В їх печерах і ховалася банда на чолі з Олексою, від карального польського загону. Навколо є оглядові майдани, які відкривають запаморочливі панорами на гори та Явірник, вершину одного з хребтів.

Обов’язково відвідуйте цю місцину, та послухайте неймовірну історію та легенди про Олекса Довбуша. Насолодитеся красою гір та лісів.

Котеджі Для Відпочинку в Яремчі

Швидка оренда житла

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі