0672116839

Водоспад Пробій.Яремче

17.04.2018

Водоспад Пробій в Яремче

Мальовнича західна Україна приваблює своєю красою мандрівників зі всіх куточків світу, які приїздять на відпочинок у Карпати. Однією з перлин чудової природи є дивовижний Яремчанський край в Івано-Франківській області.

 Місто Яремче розташоване у розлогах гір, оксамитові схили яких покриті хвойними лісами. Неповторні краєвиди з розпростертими обіймами зустічають туристів та даруюють незабутні враження. Яремче з добротою та щирою гостинністю зустрічає своїх гостей, пропонує недорого відпочити в Карпатах та відвідати місцеві пам’ятки. Особливої уваги потребує найвідоміший водоспад під назвою Пробій, який можна побачити на околиці Яремче.

Водоспад Пробій за потужністю потоку займає перше місце серед карпатських водоспадів. По дну ущелини між скал пробиває собі русло річка Прут, вируючий потік якої омиває численні пороги. Вони закінчуються мальовничим повноводним каскадним водоспадом.

 

Водоспад Пробій

Раніше він мав висоту 25 метрів, та для зручного сплаву по Пруту його зробили значно нижчим. Зараз вода падає з висоти близько 8 метрів, утворюючи сильні підводні течії. Якщо ви захочете побачити красу водної стихії зблизька, будьте обережні — на мокрих уламках скель вздовж берегів можна необережно послизнутися.

 

Пробій Яремче

Красою Пробію можна помилуватися зі всіх сторін. Та найбільш видовищним ракурсом є погляд на Пробій зверху. Для цього можна скористатися підвісною переправою, по якій ви стрімко пронесется. Для спокійної прогулянки та фотографування пройдіться по дванадцятиметровому пішохідному мосту, розтягнутому над бурхливим потоком на висоті 20 метрів.

 

Красоти Яремче

 З якого ракурсу не насолоджуватись цим дивом, біля водоспаду завжди легко дихається, адже іонізоване повітря навколо насичене киснем та ароматом хвої.

Крім неймовірної краси, водоспад Пробій користується популярністю за відчутну кожному потужну енергетику. Гуцули кажуть, що в цій місцевості можна збільшити життєві сили та покращити здоров’я, тому численні туристи кожного року планують свій відпочинок у Яремче.

За красу та неповторність унікальний водоспад Пробій внесено в список “Сім природних чудес України”.

Котеджі для відпочинку у Яремчі

Швидка оренда житла

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі