0672116839

Вершина Маковиця.Яремче

21.06.2018

Похід на вершину Маковиця

Якщо Ви обрали для відпочинку неймовірне Яремче, то одним з пунктів у запланованій культурній програмі важливо обрати екскурсію на гору Маковицю. Ця незабутня одноденна подорож залишить у Вашій душі неймовірні враження та спогади на все життя.

Вершина Маковиця відноситься до гірського масиву Горгани і є однією з найвищих в околиці Яремче, хоча сама вершина не дуже висока, та має абсолютну висоту  984,5 метри. Незважаючи на це, з вершини дуже хороша видимість. З неї Ви можете побачити вершини Хом’як та Синяк. Також добре проглядається хребет Явірник. Ви зможете навіть побачити Говерлу та Петрос. Підніматися на таку висоту зовсім не важко, особливо якщо по дорозі Ви милуєтеся такими неймовірними карпатськими краєвидами.

 

Маршрут на вершину Маковиця

Розпочинається маршрут від автомобільної дороги міста. По дорозі Ви зустрінете безліч зон для відпочинку та розваг. Ресторани, садиби та базар, до Ваших послуг.

Далі крокуємо через міст. Милуємося річкою Прут. За нею вже дорога поділена на двоє. Одна йде ліворуч до водоспаду, інша до підпірної стіни і старої стежини до плаю. Ця доріжка виведе до хребта. Крокуючи стежкою з лівого боку можна побачити долину Прута та Яремче. З права, Ви побачите долину Маківчика та село Ямна.

Гора Маковиця Яремче

Краєвид з гори Маковиця на Яремче,автор Іваночко Владислав

Схилом по хребту, праворуч Вас зустріне стежинка. По дорозі Ви побачите маркування маршруту та орієнтовні знаки. Крокуючи по стежці Ви можете милуватися неймовірною красою лісу, зупиняючись на декілька хвилин, щоб зробити декілька вражаючих фото.

Гора Маковиця Яремче

Вид з вершина “Маковиця” ,автор Іваночко Владислав

Далі −  перехрестя. Крокуючи ліворуч, можна обійти вершину, що на цьому хребті. Направляючись праворуч Ви вийдете на стежку Довбуша. Крокуючи прямо, Ви опинитесь на вершині з ретрасляціною вишкою. Тут хребет вже стає пологішим. Вже з відси видно неймовірну вершину, мету нашої прогулянки.

Долаючи останню висоту, Ви опинитесь на самій вершині. Ось тут і відкривається справжній вражаючий краєвид. Навколо самої Маковиці простягнувся Прут. На сході Ви побачите долину потоку Боярського. За ним гори Ярова та Малева, хребет Дровбушанки. Зліва хребет Синяка, а праворуч пік Хом’яка. А на горизонті велична Говерла.

 

Величне місце Карпат

Вершина Маковиці – це намолене роками місце. Окрім милування красою, та захоплюючими краєвидами, залишившись на самоті зі своїми думками, Ви можете також звернутися до величної Природи з подякою та особистими проханнями. Єднання з Природою заспокоює думки, позбавляє від хвилювань та страхів. Тут можна насправді відчути подих минулого, підтримку поколінь і впевнитися, що життя прекрасне і найголовніший маршрут ще попереду.

Насолоджуйтесь. Приємного відпочинку!

КОТЕДЖІ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ В ЯРЕМЧІ

ШВИДКА ОРЕНДА ЖИТЛА

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі