0672116839

Сувенірний ринок в Яремчі

17.04.2018

Сувенірний ринок в Яремче

Кожний гість Карпатського краю, який хоча б один раз був у Яремче, крім незабутніх вражень та численних фотографій бажає привезти додому якусь згадку про подорож та відпочинок у Карпатах. Для цього потрібно завітати до сувенірного ринку, де у місцевих майстрів можна придбати гуцульські вироби мистецтва ручної роботи.

Таких ринків у Яремче два. Один розташований біля центру міста у залізничного мосту, вздовж обох сторін довгої вулиці. Другий трохи дальше, поряд з водоспадом Пробій.

 

Яремче Сувенірний ринок

На сувенірному ринку у різних дерев’яних будиночках чекають на покупців балакучі продавці. Тут можна не тільки придбати оригінальні сувеніри, а й потеревенити про традиції та побут місцевих мешканців, послухати їх цікаві розповіді, дізнатися, де можна відпочити у Карпатах недорого в приватному секторі.

До уваги відпочиваючих пропонується широкий вибір посуду з глини та кераміки — різьблені келихи, тарілки та цілі сервізи, зроблені руками майстрів. Деякий посуд розмальований національними гуцульськими орнаментами.

 

Яремче сувеніри

На ринку є багато стендів із вовняними виробами. Завжди користуються попитом теплі шкарпетки, капці, хустки, та рукавиці, в’язані з овечої вовни. У широкому асортименті продаються зимові кожушки різних фасонів. Дуже різноманітні та гарні речі одягу є для дітлахів. Також можна придбати пухнасту вироблену шкуру з натурального хутра вівці.

Привертає увагу розмаїття кольорів традиційних вишиванок — сорочок та суконь для дорослих та дітей. Вишиті рушники, постіль та скатертини оздоблені яскравими оригінальними орнаментами.

Національні жіночі прикраси на шию, вироблені з бісеру — гердани, наразі користуються великим попитом у сучасних панянок.

На сувенірному ринку пропонуються також великі та комфортні ліжники з гуцульським геометричним орнаментом, це такі теплі ковдри.

 

Сувенірний ринок

На добру згадку про чудовий відпочинок у Карпатах на сувенірному ринку кожен знайде щось собі до вподоби: яскраву писанку, ложку або кружку з написом «Яремче», різьбяну шкатулку. Також можна купити щось із дарунків самої природи — збір для приготування цілющого чаю, пакуночок сухих грибів та лісових ягід, баночку духмяного меду.

На яремчанському сувенірному ринку кожен, хто не залишився байдужим до краси Карпат, захопить додому частку неповторної культури України.

 

Котеджі для відпочинку у Яремчі

Швидка оренда житла

від 250 грн/особа

Котедж “Марічка”

Забронювати Детальніше

600 грн/поверх

Котедж “Любов”

Забронювати Детальніше

вiд 450 грн/номер

Котедж “Вероніка”

Забронювати Детальніше

Всі котеджі